Dan škole

DAN ŠKOLE 2015

I ove godine je obilježen još jedan Dan škole. U organizaciji učenika, a uz pomoć profesora, svi smo mogli uživati u aktivnostima koje najviše interesiraju učenike.

Već tradicionalni koncert u knjižnici se pretvorio u pravu malu zabavu. Učenici naše škole su u suradnji s učenicima Glazbene škole Vatroslav Lisinski Bjelovar  izvodili klasične, ali i folklorne i zabavne skladbe te ih je publika nagradila velikim pljeskom.

I malonogometni turnir između profesora i učenika je već tradicionalan za Dan škole. I ove godine su odmjerili svoje snage i osjetio se pravi natjecateljski duh, dok su se djevojke okušale u odbojci (razred protiv razreda).

Učenici su se mogli zabaviti i na plesnoj radionici, na kvizu opće informiranosti, uz školski bend te uz predstavu.

Upravni referenti su simulirali suđenje, a posjetili su nas i osmaši svih osnovnih škola. Tako je škola otvorila vrata budućim učenicima kako bi ih što bolje upoznala s radom škole. Učenike su na ulazu dočekivali učenici i profesori, vodili ih kroz praktikume, prezentirali im školu, smjerove i zanimljivosti kojima se učenici naše škole bave. Dobili su i bonove s kojima su na štandovima naših vježbeničkih tvrtki mogli fiktivno kupovati.

Na zadovoljstvo svih sudionika, i ove godine je Dan Škole bio prepun zanimljivih događanja na kojima su učenici uživali!

_______________________________________________________________________________________________

Bogatim programom obilježili smo Dan škole

30-04-2014 IMG_2709Dana 30. travnja u Ekonomskoj i birotehničkoj školi održavao se Dan škole te 30-04-2014 IMG_2719drugi po redu Dan otvorenih vrata čija je svrha promocija rada i aktivnosti naše škole sadašnjim „osmašima“.
U okviru aktivnosti namijenjenih učenicima škole, osim sportskih – tradicionalnog nogometnog Turnira četiriju škola na kraju grada te oproštajna nogometna utakmica između naših maturanata i profesora, učenicima su bili ponuđeni raznovrsni sadržaji poput debate na temu „Legalizacija marihuane – da ili ne?“, glazbenog kutka u kojem su sudjelovali naši učenici polaznici i Glazbene škole Vatroslav Lisinski (koji su održani u prostoru školske knjižnice), kviza znanja iz područja ekonomske struke, povijesti grada Bjelovara sa starim razglednicama, prezentacije učenika završnih razreda iz područja gospodarskog prava, plesna radionica, kazališna predstava „ Mi kovati budućnost“ i za kraj glazbeni spektakl školskog benda.
Dan otvorenih vrata osmišljen je kao promidžba naše škole tijekom koje su učenici mogli čuti kako od profesora tako i naših maturanata po čemu se Ekonomska i birotehnička škola razlikuje od ostalih strukovnih škola, za koja se zanimanja obrazuju naši učenici, na kojim se područjima mogu raditi te na koje se fakultete obično nakon mature upisuju. Dakako za potpunu prezentaciju škole, osnovcima je omogućeno razgledavanje i specijaliziranih učionica, osobito učionica u kojima se održava nastava vježbeničke tvrtke – strukovnog predmeta koji je pobudio veliko zanimanje „osmaša“, a na njihova brojna pitanja iscrpno su im odgovarali profesori ekonomske struke te učenici trećih i četvrtih razreda.

30-04-2014 IMG_2672

30-04-2014 IMG_2779

________________________________________________________________________________

Raspored događanja za Dan škole 2014.

________________________________________________________________________________

RASPORED  DOGAĐANJA  ZA  DAN  ŠKOLE

SPORTSKA   DVORANA

9:00                 ODBOJKA   DJEVOJKE ČETVRTI RAZREDI

10:30               NOGOMETNI  TURNIRČETIRIŠKOLE

14:00               NOGOMET  MATURANTI    PROFESORI

/ Organiziraju: Kovačević, Horvat,  Štefanec/   Dežurni:  ujutro/9:00 – 11:30/: Končar,  Konjarek, Vuković

kasnije /11:30 -14:00/   Perenčević,  Pavković – Dončević,  Horvatić  Kapelac

KNJIŽNICA

9:00  PREDSTAVLJANJE  NJEMAČKO – HRVATSKOG  RJEČNIKA  PROFESORICE  KRZNARIĆ  

                        UZ  DRAMSKI  PROGRAM  I  KVIZ

/ Organiziraju: Bačeković Pavelić, Štefanec, Krznarić/   Dežurni:  Sučić, Bujić,  Srebrenović

 

UČIONICA   53

9:15   PUTOPIS  S  FOTOGRAFIJAMA  PO  GRČKOJ  I  EFESU  PROFESORICE  ANITE  BLAŽEKOVIĆ   za  1.A, 1.B, 1.D, 2.B, 2.D,    

/Organiziraju: Bačeković Pavelić, Blažeković /  Dežurni:   Erceg , Marčinković – Ambrozić

 

10:30   PUTOPIS  S  FOTOGRAFIJAMA  PO  GRČKOJ  I  EFESU  PROFESORICE  ANITE  BLAŽEKOVIĆ  za  2A, 3.A, 3.B, 3.D, 4.A,  4.C, 4.B , 4.D

/Organiziraju: Bačeković Pavelić, Blažeković /  Dežurni:  Bjelovarac – Hrestak, Radić Parlov

 

GOSPODARSKI  PRAKTIKUM    /     II.  KAT

10:30  VJEŽBENIČKE TVRTKE    PREZENTACIJE  ZA  OSNOVNE  ŠKOLE

/Organiziraju:  Urh, Šostarec, Ilkoski, Aušperger /   Dežurni:  Popović Kaličanin, Crnković,  Jareb,  Koroš,  Mišir, 

ATOMSKO  SKLONIŠTE

13:00  SVEČANA  ŠKOLSKA  PRIREDBA

/ Organiziraju:  Dragičević,  Šepak Barić /   Dežurni:  Kovrlija, Risović, Savić

Comments are closed.