Stručno usavršavanje

Napredovanje naše profesorice

Snjezana Krznaric

Cijenjeni učenici/e i roditelji, s ponosom vas obavještavamo da je naša profesorica njemačkoga jezika, Snježana Krznarić, odlukom ministra svečano promovirana 28. lipnja 2013. u zvanje profesorice – mentorice. Srdačne čestitke našoj profesorici i puno uspjeha u radu žele sve njezine kolegice i kolege, učenici i učenice!

 

 

Napredovanje naše profesorice

milica2Cijenjeni učenici/e i roditelji, s ponosom vas obavještavamo da je naša profesorica hrvatskoga jezika, Milica Šepak Barić, odlukom ministra svečano promovirana 7. prosinca 2012. u zvanje profesorice – mentorice. Srdačne čestitke našoj profesorici i puno uspjeha u radu žele sve njezine kolegice i kolege, učenici i učenice!

 

 

Stručno usavršavanje profesora strukovnih predmeta

matijevic 014„Izrada operativnih planova i programa za strukovne predmeta“ naziv je predavanja koje je 27. studenoga 2012. u čitaonici školske knjižnice Ekonomske i birotehničke škole održao dr. sc. Milan Matijević, redovni profesor na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Predavanje je bilo  namijenjeno profesorima srednjih strukovnih škola Grada Bjelovara, a organizirali su ga Ogranak Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora Bjelovar i Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar.

Da je tema predavanja aktualna, potvrđuje šezdesetak profesora koji su mu nazočili. Osim što su dobili informacije o izradi operativnih planova i programa, profesori su imali priliku postaviti pitanja o konkretnim problemima u nastavi na koja im je profesor Matijević odmah i odgovorio.

 

Županijsko stručno vijeće učitelja i nastavnika geografije u našoj školi

ZSV geografaNaša je škola 20. studenoga 2012. bila domaćin Županijskom stručnom vijeću učitelja i nastavnika geografije te je u našoj školskoj knjižnici održan stručni skup u trajanju od 4 sata. Skupu je nazočilo tridesetak učitelja i nastavnika iz naše županije, a na samome ih je početku pozdravio ravnatelj naše škole, profesor Vojislav Kranželić. O aktualnom građanskom odgoju i mogućnostima korelacije s geografijom govorila je Tanja Horvat, profesorica geografije iz Zagreba, a predavanje „Putovanje Crnom Gorom“ pripremili su profesori Vlasta i Siniša Franković. Simulaciju nastavnog sata pod naslovom „Putovanje kroz Afriku“ u učionici gospodarskog praktikuma održala je profesorica Vesna Janko iz Druge osnovne škole Bjelovar, koja je pokazala mogućnosti korištenja digitalnih nastavnih materijala izrađenih u wikiju (Wikispaces.com) te ostale mogućnosti korištenja interneta u nastavi geografije.

Comments are closed.