Zeppelin Craft Brewery

U tjednu Strukovnog obrazovanja, 24. studenoga 2017. godine, 4. razredi posjetili su bjelovarsku pivnicu i pivovaru Zeppelin Craft Brewery. Pod vodstvom profesorice Gordane Šostarec i uz pratnju prof. Viviane Kudeljnak.

Interijer je uređen u industrijskom stilu, vezan uz Zeppelin, a njihove osobine i izgled povezane su s pivom. Dizajnerica interijera te grafički dizajn kao i kreativne instalacije povjereni su bjelovačanima.

Naziv ,,Zeppelin” potječe od prvog zeppelina izvedenog od strane bjelovarskih rukometaša. Zeppelin je rukometni potez u kojem se tek uhvaćena lopta u zraku upućuje protivničkom golu.

Pivo ima svoju jedinstvenu ambalažu te logo, a znatno se razlikuje i okusom. Cilj je zainteresirati pivoljupce, ali i žene, jedinstvenim okusom te im proširiti svijest o tome da pivo nije samo ono klasično komercijalno pivo, već da u proizvodnji nema granica. Moguće je postići specifičan okus, miješanjem različitih sastojaka, tako da svatko percipira i doživljava okus na drugačiji način. Za sad se pivo prodaje u nekolicini restorana, kafića i pubova, a u Bjelovaru bi se pivovara trebala otvoriti u proljeće 2018. godine. Pivo je već sada dostupno u dva bjelovarska kafića (O’ka, Franz).

Za Bjelovar, ovaj pothvat označava vrijednu inovaciju i investiciju koja će biti zanimljiva tinejdžerima, starijim osobama, ali i svima koji vole piti pivo. Zahvaljujući budućoj pivnici i pivovari, nadamo se da će Bjelovar privući  turiste koji će moći isprobati pivo i uživati u ugođaju pivovare zbog njezinog interijera. Za sada postoje tri vrste piva: Merkat, Flamingo, Ra-Koon.

Između ostalog tu će se nuditi i hrana, odnosno specijaliteti koji upotpunjuju i bude želju za pivom. Bit će moguće iznajmiti prostor za različite proslave, a iznajmljivat će se i kegovi za privatne proslave. Postojat će PayPal račun koji će omogućiti potrošačima, da uz određenu sumu novca, sami toče pivo u društvu, bez prisutnosti konobara.

Sve je tako inovativno i naizgled dobro zahvaljujući jednom od najboljih hrvatskih privara Danielu Babiću te njegovom timu.

Nikolina Bublić i Matea Rodić

This entry was posted in Izvanučionička nastava. Bookmark the permalink.

Comments are closed.