Dan škole 2019.

DAN ŠKOLE 2018.

Dan škole je poseban dan u životu i radu svih nas koji boravimo u školi. To je dan kojim slavimo sve generacije koje su iz ove škole izašle, one koje trenutno pohađaju školu, a svakako, misleći na budućnost, i one koji će tek postati dio naše zajednice – kako učenike, tako i nastavnike, ali i sve one koji za ovu školu marljivo rade.

Ove smo ga godine proslavili 3. svibnja, u znaku pozitivnog ozračja, dobre atmosfere, širom otvorenih vrata za sve koji su nam poželjeli doći i sudjelovati u svemu što smo pripremili.

U suradnji s učenicima, tim nastavnika je organizirao razna događanja: od jutra su naši vrijedni učenici, pod okriljem školske zadruge Lucrum, ukrašavali platnene vrećice, debatirali o odlasku mladih iz domovine, simulirali ozbiljnu sudsku parnicu iz koje bi i stvarni suci i odvjetnici imali što naučiti, dok su maturanti slušali upute i savjete što i kako nakon srednje škole, koje im je zdušno davala predavačica iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri.

Kolegica Biljana Ilkoski već godinama uživa u podučavanju naših učenika osnovnim plesnim koracima, a njihova nasmijana lica su govorila o njihovom zadovoljstvu naučenim. Kviz o općem znanju pokazuje koliko znamo (ili ne znamo) – bilo je jako napeto, pa smo ove godine i nagradili najuspješnije. U knjižnici smo se opuštali uz koncert naših učenika glazbenika, a u atomskom skloništu uz predstave kojima zaokružujemo umjetničku stranu naše škole. Ove smo godine posebno sretni što smo imali mogućnost ugostiti srednjoškolke iz grubišnopoljske gimnazije koje su nam izvele predstavu kojom su predstavljale našu županiju na državnom Lidranu.

Otvorili smo vrata za naše buduće učenike kojima su naši učenici, pod budnim okom profesora, prezentirali našu školu, pokazali im kako izgledaju štandovi naših vježbeničkih tvrtki, proveli ih kroz knjižnicu, informatičku učionicu i gospodarski praktikum i pokušali im dati dobre razloge zašto bi trebali upisati baš našu školu.

Dan smo završili veselo i navijački raspoloženi jer smo mogli uživati u odbojkaškom susretu između naših momaka i djevojaka (Bravo, djevojke!), međurazrednom turniru u povlačenju užeta u kojem su „dulji kraj“ izvukle sitne, ali dinamitne učenice 1.d (Bravo, djevojke!) koje su onda svoje snage odmjerile protiv srčane reprezentacije naših profesorica (Bravo, cure! I čestitke profesoricama koje su ipak bile uspješnije!). Naša malonogometna ekipa je odigrala utakmicu protiv koprivničkih gimnazijalaca, a za kraj je ostala sad već tradicionalna utakmica naših maturanata protiv profesora (ove godine dečki nisu imali šanse, iako su se dobro borili).

U školi smo postavili izložbu radova naših učenika, prigodno je ukrasili, podružili se, zasladili, zabavili se i dali si motiva i hrpu pozitivne energije koja nam je potrebna da i ovu nastavnu, a onda i školsku godinu privedemo kraju.

Hvala svima koji su svojim radom i trudom pomogli da nam i ove godine bude tako lijepo!

Branka Mišir, prof.

___________________________________________________________________________

DAN ŠKOLE 2018.

Raspored događanja

_____________________________________________________________________________

DAN ŠKOLE 2015

I ove godine je obilježen još jedan Dan škole. U organizaciji učenika, a uz pomoć profesora, svi smo mogli uživati u aktivnostima koje najviše interesiraju učenike.

Već tradicionalni koncert u knjižnici se pretvorio u pravu malu zabavu. Učenici naše škole su u suradnji s učenicima Glazbene škole Vatroslav Lisinski Bjelovar  izvodili klasične, ali i folklorne i zabavne skladbe te ih je publika nagradila velikim pljeskom.

I malonogometni turnir između profesora i učenika je već tradicionalan za Dan škole. I ove godine su odmjerili svoje snage i osjetio se pravi natjecateljski duh, dok su se djevojke okušale u odbojci (razred protiv razreda).

Učenici su se mogli zabaviti i na plesnoj radionici, na kvizu opće informiranosti, uz školski bend te uz predstavu.

Upravni referenti su simulirali suđenje, a posjetili su nas i osmaši svih osnovnih škola. Tako je škola otvorila vrata budućim učenicima kako bi ih što bolje upoznala s radom škole. Učenike su na ulazu dočekivali učenici i profesori, vodili ih kroz praktikume, prezentirali im školu, smjerove i zanimljivosti kojima se učenici naše škole bave. Dobili su i bonove s kojima su na štandovima naših vježbeničkih tvrtki mogli fiktivno kupovati.

Na zadovoljstvo svih sudionika, i ove godine je Dan Škole bio prepun zanimljivih događanja na kojima su učenici uživali!

_______________________________________________________________________________________________

Bogatim programom obilježili smo Dan škole

30-04-2014 IMG_2709Dana 30. travnja u Ekonomskoj i birotehničkoj školi održavao se Dan škole te 30-04-2014 IMG_2719drugi po redu Dan otvorenih vrata čija je svrha promocija rada i aktivnosti naše škole sadašnjim „osmašima“.
U okviru aktivnosti namijenjenih učenicima škole, osim sportskih – tradicionalnog nogometnog Turnira četiriju škola na kraju grada te oproštajna nogometna utakmica između naših maturanata i profesora, učenicima su bili ponuđeni raznovrsni sadržaji poput debate na temu „Legalizacija marihuane – da ili ne?“, glazbenog kutka u kojem su sudjelovali naši učenici polaznici i Glazbene škole Vatroslav Lisinski (koji su održani u prostoru školske knjižnice), kviza znanja iz područja ekonomske struke, povijesti grada Bjelovara sa starim razglednicama, prezentacije učenika završnih razreda iz područja gospodarskog prava, plesna radionica, kazališna predstava „ Mi kovati budućnost“ i za kraj glazbeni spektakl školskog benda.
Dan otvorenih vrata osmišljen je kao promidžba naše škole tijekom koje su učenici mogli čuti kako od profesora tako i naših maturanata po čemu se Ekonomska i birotehnička škola razlikuje od ostalih strukovnih škola, za koja se zanimanja obrazuju naši učenici, na kojim se područjima mogu raditi te na koje se fakultete obično nakon mature upisuju. Dakako za potpunu prezentaciju škole, osnovcima je omogućeno razgledavanje i specijaliziranih učionica, osobito učionica u kojima se održava nastava vježbeničke tvrtke – strukovnog predmeta koji je pobudio veliko zanimanje „osmaša“, a na njihova brojna pitanja iscrpno su im odgovarali profesori ekonomske struke te učenici trećih i četvrtih razreda.

30-04-2014 IMG_2672

30-04-2014 IMG_2779

________________________________________________________________________________

Raspored događanja za Dan škole 2014.

________________________________________________________________________________

RASPORED  DOGAĐANJA  ZA  DAN  ŠKOLE

SPORTSKA   DVORANA

9:00                 ODBOJKA   DJEVOJKE ČETVRTI RAZREDI

10:30               NOGOMETNI  TURNIRČETIRIŠKOLE

14:00               NOGOMET  MATURANTI    PROFESORI

/ Organiziraju: Kovačević, Horvat,  Štefanec/   Dežurni:  ujutro/9:00 – 11:30/: Končar,  Konjarek, Vuković

kasnije /11:30 -14:00/   Perenčević,  Pavković – Dončević,  Horvatić  Kapelac

KNJIŽNICA

9:00  PREDSTAVLJANJE  NJEMAČKO – HRVATSKOG  RJEČNIKA  PROFESORICE  KRZNARIĆ  

                        UZ  DRAMSKI  PROGRAM  I  KVIZ

/ Organiziraju: Bačeković Pavelić, Štefanec, Krznarić/   Dežurni:  Sučić, Bujić,  Srebrenović

 

UČIONICA   53

9:15   PUTOPIS  S  FOTOGRAFIJAMA  PO  GRČKOJ  I  EFESU  PROFESORICE  ANITE  BLAŽEKOVIĆ   za  1.A, 1.B, 1.D, 2.B, 2.D,    

/Organiziraju: Bačeković Pavelić, Blažeković /  Dežurni:   Erceg , Marčinković – Ambrozić

 

10:30   PUTOPIS  S  FOTOGRAFIJAMA  PO  GRČKOJ  I  EFESU  PROFESORICE  ANITE  BLAŽEKOVIĆ  za  2A, 3.A, 3.B, 3.D, 4.A,  4.C, 4.B , 4.D

/Organiziraju: Bačeković Pavelić, Blažeković /  Dežurni:  Bjelovarac – Hrestak, Radić Parlov

 

GOSPODARSKI  PRAKTIKUM    /     II.  KAT

10:30  VJEŽBENIČKE TVRTKE    PREZENTACIJE  ZA  OSNOVNE  ŠKOLE

/Organiziraju:  Urh, Šostarec, Ilkoski, Aušperger /   Dežurni:  Popović Kaličanin, Crnković,  Jareb,  Koroš,  Mišir, 

ATOMSKO  SKLONIŠTE

13:00  SVEČANA  ŠKOLSKA  PRIREDBA

/ Organiziraju:  Dragičević,  Šepak Barić /   Dežurni:  Kovrlija, Risović, Savić