8. Smotra „Dani E-medica 2014“

Od 21. do 23. studenoga 2014. u Termama Tuhelj održat će se 8. Smotra “Dani E-medica 2014” na kojoj sudjeluju i naši učenici, Mihaela Bujan, 4. a i Ivan Vinković iz 4. b razreda, s profesoricom Alicom Bačeković Pavelić.

Direktan prijenos svih dana Smotre moći ćete pratiti na poveznici http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3738.

Popis sudionika te cjelokupni program možete pogledati na stranici www.e-medica.hr.

_______________________________________________________________________________________

Bili smo na 7. Smotri „Dani E-medica 2013“

E-medica 036Od 8. do 10. studenoga 2013. u Termama Tuhelj održana je 7. Smotra „Dani E-medica 2013“ na kojoj je prvi put ove godine sudjelovala i naša škola. Projekt “E-medica” predstavlja virtualnu zajednicu svih zdravstvenih škola Republike Hrvatske, a temelji se na izradi edukativnog portala svih zdravstvenih škola RH. Njegov je osnovni cilj povezivanje zajednice zdravstvenih škola, međusobna razmjena nastavnih sadržaja, komunikacija i promicanje korištenja ICT u svakodnevnom edukacijskom procesu. Na portalu www.e-medica.hr nalaze se vijesti iz svih zdravstvenih škola Hrvatske, razmjenjuju se edukacijski sadržaji i ideje, razvijaju zajednički projekti te se stvaraju osnove izrade e-learning sadržaja.

Osim zdravstvenih škola, projektu se mogu priključiti i ostale zainteresirane srednje škole pa smo se tijekom prošle te ove školske godine, zahvaljujući profesorici Željki Holjević, i mi u njega uključili. Učenice 4. d razreda Mirna Fegeš i Mirna Skokan izradile su prezentaciju o našoj školi dok su Helena Špoljarić, Martina Sinković i Nikolina Tomić sudjelovale u projektu Eugenika te su, uz pomoć prof. Holjević, istraživale selektivni infanticid u Kini i Indiji i o tome pripremile prezentaciju. Na spomenutom su projektu učenice surađivale s učenicima iz Srednje škole Čazma, Medicinske škole Bjelovar te iz Zdravstvenog učilišta u Zagrebu. Valja napomenuti da je na ovogodišnjoj Smotri sudjelovalo 263 učenika i nastavnika iz 26 srednjih škola (Hrvatska, Slovenija, Srbija i Makedonija), a predstavljeno je 27 zajedničkih učeničkih projekata.

E-medica 021
Helena i Nikolina predstavljaju projekt Eugenika
E-medica 011
Ž. Holjević, prof., H. Špoljarić, A. Bačeković Pavelić, prof., N. Tomić, M. Skokan i M. Fegeš

Mogućnost javnog izlaganja pred brojnom publikom te druženje s učenicima i nastavnicima iz drugih škola vrijedno je i nezamjenjivo iskustvo, kako učenicima, tako i njihovim profesorima. Naše su učenice u najljepšem svjetlu predstavile našu školu, stoga vjerujemo da ćemo sudjelovati i na idućim Danima E-medica. Jer ideje za nove projekte već imamo!

Alica Bačeković Pavelić, dipl. bibl.

e-medica