Predstavljen novi ljetopis naše škole

U školskoj je knjižnici 31. ožujka 2017. predstavljen šesnaesti po redu ljetopis naše škole. O ovogodišnjem su ljetopisu govorile Mirjana Bučar, profesorica hrvatskoga jezika i diplomirana knjižničarka te učenica 4. d naše škole, Monika Zeba. Program predstavljanja i ove su godine glazbom i dramsko-scenskim nastupima obogatili učenici naše te Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Nakon programa, kojega su pripremili profesorica Milica Šepak Barić i profesor Marko Dragičević, ugodno je druženje nastavljeno na domjenku. Ovogodišnje predstavljanje ljetopisa i ove su godine organizirali ravnatelj Vojislav Kranželić, prof., Alica Bačeković Pavelić, prof. i dipl. bibl. te Blaženka Urh, dipl. oec.

Program predstavljanja ljetopisa

 

_______________________________________________________________________________________

U ugodnoj atmosferi školske  knjižnice, uz drage nam goste i sladoled, i ove godine je nastavljeno druženje uz naš Ljetopis. Upravo je u sladoled umiješano more okusa i uspomena  koje su s pravom zauzele svaki milimetar te podeblje knjižice naše Škole. Sladoled na ulazu u knjižnicu razveselio je sve prisutne i nije bilo nimalo čudno što se 19.ožujka našao na pladnju promocije Ljetopisa za 2013./2014.godinu. Razgovarajući međusobno o njegovoj simbolici, naši dragi gosti su bili oduševljeni originalnošću domaćina.

Promocija ljetopisa 308

Šlag na tortu bio je prigodni program glazbenika i recitatora koji je podsjetio ( samo malim dijelom) na sve što se u protekloj godini događalo u Školi. Stihove su govorile Ivančica Futač, 3.b, Antonija MIlaj, 2.d, te Mihael Mandić. Pripremili su ih profesori hrvatskoga jezika: Milica Šepak Barić i Marko Dragičević. Glazbene točke bile su podijeljene i na klasične, ali i na pop-rock. Tako su učenici Glazbene škole Vatroslav Lisinski već na samom početku dostojanstveno najavili pravu malu svečanost i to brass kvartetom. A učenici iz našeg školskog benda počastili su nas najpopularnijom skladbom među mladima danas- Tangom grupe Vatra.

Promocija ljetopisa 347

Na onaj drugi dio svega što je u prošloj godini iza nas podsjetila nas je Dubravka Grganić Rožman, profesorica hrvatskoga jezika u Medicinskoj školi Bjelovar, te tako i upoznala naše goste na promociji s radom Škole u protekloj godini. Promocija ljetopisa 314Ono što je učinilo ovu promociju još zanimljivijom i vedrijom je osvrta na Ljetopis iz đačke klupe koji je ove godine donio Jure Andričić iz 4.b razreda i to na vrlo duhovit i učenicima blizak način, a nama ostalima vrlo simpatičan i pristupačan.

Zahvalili smo se i sponzorima Ljetopisa i uručili im prigodne poklone, a za kraj smo mogli čuti vrlo poučnu priču: Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo u izvedbi učenika 2.d razreda. Vrlo prigodnom završnom mišlju nad kojom se svi možemo zamisliti, povukli smo poveznicu i s Jurinim osvrtom. Misao koja se kroz cijelu promociju provlačila bila je da je učenicima vrijeme provedeno u školskim klupama nešto posebno. Bez obzira na sve poteškoće, ipak se uvijek prisjete onih veselih, smiješnih i vedrih stvari.

 

Andrea Petrić, prof. i dipl.knjiž.

Predstavljanje Ljetopisa Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar

_MG_7180U četvrtak 13. ožujka 2014. u školskoj je knjižnici predstavljen trinaesti broj Ljetopisa naše škole. O ovogodišnjem su Ljetopisu govorile Marina Šramek, profesorica hrvatskoga jezika u Gimnaziji Bjelovar te učenica 4. d naše škole, Petra Jozić. Program predstavljanja i ove su godine glazbom i dramsko-scenskim nastupima obogatili učenici naše te Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Nakon programa, kojega su pripremile profesorice Milica Šepak Barić i Željka Crnković, ugodno je druženje nastavljeno na domjenku. Ovogodišnju organizaciju predstavljanja Ljetopisa i ove su godine preuzeli ravnatelj Vojislav Kranželić, prof., Alica Bačeković Pavelić, prof. i dipl. bibl. te Blaženka Urh, dipl. oec.

Program predstavljanja Ljetopisa za šk. god. 2012./2013.

DSC03828

_MG_7154_____________________________________________________________________________________________________

Ekonomska i birotehnička škola prva je na ovom području započela s izdavanjem ljetopisa, i to u šk. god. 2000./2001. Od tada ljetopis redovito izlazi svake godine, a u njegovu nastajanju sudjeluju i učenici i profesori. Ljetopis slikom i tekstom bilježi sva događanja u školi u protekloj godini i ostaje trajna i lijepa uspomena svima koji su na bilo koji način vezani za nju.

Ljetopis 2012./2013.

Galerija ljetopisa