Boža Tvrtković
Boža Tvrtković

Kao i svake godine, i ove godine je mjesec lipanj bio rezerviran za dodjelu nagrada najboljim učenicima i profesorima. U ozračju veličine i važnosti koju ta dodjela, Dom kulture u Bjelovaru napunio se do zadnjeg mjesta. Nije se mogla sakriti sreća i veselje svih dobitnika koji su svojim zalaganjem i predanošću s pravom zaslužili ovu nagradu.

Dodijeljene su nagrade za najbolje razredne odjele u protekloj školskoj godini i to razredima: 2.F Obrtničke škole Bjelovar, 4.C Tehničke škole Bjelovar, 3.A Medicinske škole Bjelovar, 4.B Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, 4.D Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, 4.ATurističko – ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, 3.D Gimnazije Bjelovar i 3. razred Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar.

Za najbolje učenike u godini 2014./2015. proglašeni su HRVOJE  KURTANJEK (Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar), HELENA  BUTORAC (Medicinska škola Bjelovar), SARA  MAŠEK (Ekonomska i birotehnička škole Bjelovar), PETAR  SENKOVIĆ (Tehnička škola Bjelovar), SILVIJO TEMŠIĆ (Obrtničke škole Bjelovar), IVANA  ŠUFLAJ (Turističko – ugostiteljska i prehrambena škole Bjelovar), SARA  ZADRO (Gimnazija Bjelovar) i ANTONIJA  KRISTIĆ (Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar).

Nagradu za humano djelo dobila su dva razreda: 4.D Tehničke škole Bjelovar i 2.A Medicinske škole Bjelovar.

Godišnje nagrade za iznimna postignuća u odgoju i obrazovanju i struci zaslužili su profesori Ornela Malogorski, pedagoginja Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar i Marina Pavić, psihologinja Medicinske škole Bjelovar.

Nagrade za uspješan dugogodišnji pedagoški rad pripale su profeorima: Josipu Mikliću iz Gimnazije Bjelovar, Ljubici Biondić iz Medicinske škole Bjelovar i Marijri Horvatić – Kapelac iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

Već nekoliko godina se dodjeljuju nagrade i za rani odgoj i obrazovanje “Vesna Grđan”. Ove godine su ih dobile Gordana Tomašek iz Češkog dječjeg vrtića Končanica i Martina Kovač iz Dječjeg vrtića “Ciciban”.

Kako bi cijela dodjela bila još svečanija, imali smo priliku svjedočiti odličnom programu učenika svih škola, ali i vrtićkim pjesmama i predstavama. Izvodili su se monolozi i poezija, a sve se zaokružilo glazbenim točkama.

S početkom nove školske godine kreću nove zadaće, novi izazovi, pa tako i nova godina u kojoj se treba težiti boljem i višem, baš kao što je to radila i Boža Tvrtković.

FOND “BOŽA TVRTKOVIĆ”

Fond “Boža Tvrtković” nosi ime tragično preminule profesorice biologije koja je radila u našoj školi, a počeo je s djelovanjem 3.12.1990. na inicijativu dijela Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje Bjelovar, da bi godinu dana kasnije okupio i ostale bjelovarske srednje škole. Cilj je Fonda je poticati učenike i nastavnike na što kreativniji i uspješniji rad. U tu svrhu Fond, u koji su danas učlanjene sve bjelovarske srednje škole, svake godine na svečanoj priredbi krajem nastavne godine dodjeljuje priznanja i nagrade najboljim učenicima, razrednim odjelima i nastavnicima bjelovarskih srednjih škola. Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama:

Godišnja nagrada za najbolje učenike
Godišnja nagrada za najbolji razredni odjel
Godišnja nagrada profesoru za iznimna postignuća u nastavi i struci
Priznanje za dugogodišnji rad u odgoju i obrazovanju

Više o djelovanju Fonda i nagrađenima možete vidjeti ovdje.