17. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki

U sklopu nacionalnog projekta Mi poduzetnici 13. ožujka 2019. održan je 17. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki u prostorima Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski u Zagrebu.

Međunarodni sajam posjetile su i vježbeničke tvrtke Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Domino d.o.o., Flora d.o.o., Model d.o.o., Korona d.o.o., MiniZoo d.o.o. i Zrno d.o.o., u pratnji nastavnika Blaženke Urh, Saše Aušpergera i Marije Dušek.

Na sajmu je nastupilo više od 250 sudionika s 40 vježbeničkih tvrtki. Uz izlagače iz raznih dijelova Hrvatske na sajmu su sudjelovali i učenici iz Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Tijekom sajma učenici su imali mogućnost primijeniti stečeno znanje u radu svojih vježbeničkih tvrtki. Neka od znanja koja su učenici prezentirali su predstavljanje vježbeničkih tvrtki i proizvoda i usluga, ostvarivanje kontakata, kupnja i prodaja proizvoda i usluga, te izvršenje plaćanja u VT Banci. Učenici su na sajmu imali priliku prezentirati svoju kreativnost u uređenju izložbenog prostora, komunikacijske i prezentacijske vještine te prodajne vještine.

Osim što su se učenici imali priliku upoznati s učenicima i radom drugih vježbeničkih tvrtki, imali su priliku natjecati se u tri kategorije:

  1. vizualni identitet (posjetnica, katalog, cjenik, logotip)
  2. uređenje štanda i komunikacija s poslovnim partnerima (kreativnost pri uređenju štanda i komunikacija s učenicima(partnerima) tijekom poslovanja te
  3. broj kupoprodajnih transakcija (ukupan broj prodaja i kupnji)

Sveukupni pobjednik 17. Međunarodnog sajma vježbeničkih tvrtki je tvrtka CHIN – CHIN d.o.o. iz Siska, čije je učenike Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski nagradila trogodišnjom stipendijom za preddiplomski studij „Ekonomika poduzetništva“.

Učenici naše škole ostvarili su dobar rezultat u svim kategorijama te su za svoj angažman dobili priznanja.

Marija Dušek, dipl. oec.

______________________________________________________________________________

Sajam vježbeničkih tvrtki u Gospodarskoj školi Varaždin

Vježbeničke tvrtke Domino d.o.o., Flora d.o.o., MiniZoo d.o.o., Zrno d.o.o., Model d.o.o., Eurovita d.o.o., Corio d.o.o. i TopBiro d.o.o. uz pratnju nastavnica Marije Dušek i Nikoline Stanivuković posjetile su 4. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki u Gospodarskoj školi Varaždin. Sajam se održao 10. travnja 2017. godine u školskoj sportskoj dvorani Gospodarske škole. Na sajmu se je predstavilo ukupno 40 tvrtki iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, kao i vježbenička tvrtka Centra izvrsnosti iz poduzetništva Varaždinske županije, te deset školskih zadruga.

Učenici su za poslovanje na sajmu imali na raspolaganju tri sunčana sata od 09:30 do 12:30 sati te su kroz istovremenu suradnju i druženje mogli upoznati učenike iz ostalih škola i inozemstva. Sajam je bio natjecateljskog karaktera te su se vježbeničke tvrtke ocjenjivale u sljedećim kategorijama:

  1. Najbolje uređeni štand i komunikacija s poslovnim partnerima
  2. Najbolji vizualni identitet (posjetnica, katalog, cjenik, letak i logo tvrtke)
  3. Najbolje odjeveni izlagači
  4. Najinovativniji proizvod
  5. Broj ulaznih narudžbi

Po broju ostvarenih transakcija učenici iz naše škole ostvarili su dobar rezultat. Domaćini, Gospodarska škola Varaždin, organizirali su i domjenak za sve goste, te im se ovim putem zahvaljujem na gostoprimstvu i nadam se da će se suradnja nastaviti i nagodinu.

Nikolina Stanivuković, mag.oec.

____________________________________________________________________________________________

Sajam vježbeničkih tvrtki u Požegi

Vježbenička tvrtka Eurovita d.o.o.uz pratnju nastavnice Blaženke Urh i Nikoline Stanivuković posjetila je 2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki u Požegi. Sajam se održao 08. prosinca 2017. godine u dvorani Obrtničkog doma u Požegi. Sajam je svečano otvoren u 10:00 sati, a na sajmu je sudjelovalo oko 30 vježbeničkih tvrtki. Učenici su poslovne transakcije mogli obavljati do 13:30 sati, nakon čega je uslijedila podjela nagrada i zahvalnica.

U sklopu sajma je održana i Panel rasprava na temu „Poduzetništvo u Požeško-slavonskoj županiji“ na kojoj su mladi poduzetnici razmijenili svoja iskustva s učenicima, a sve s ciljem kako bi ih potakli na otvaranje vlastitih tvrtki nakon obrazovanja. Odmah nakon Panel rasprave, slijedilo je predavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na temu „Informiranje i savjetovanje o mogućnostima samozapošljavanja“ te predavanje Regionalne razvojne agencije Požeško slavonske županije o ostvarivanju poticaja za samozapošljavanje iz EU fondova.

Nikolina Stanivuković, mag.oec.

____________________________________________________________________________

Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski

 

Vježbeničke tvrtke Domino d.o.o., Flora d.o.o., Zrnka d.o.o., Model d.o.o, Korona d.o.o. i Zrno d.o.o. uz pratnju nastavnice Nikoline Stanivuković, Sanele Rukelj i nastavnika Saše Aušpergera posjetile su Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski.

Sajam se je održao 16. studenoga 2016. godine u prostorijama Škole. Na sajmu je sudjelovalo više od 200 učenika iz 40 vježbeničkih tvrtki i studentskih poduzeća. Pored vježbeničkih tvrtki iz svih dijelova Hrvatske, na sajmu su sudjelovale i vježbeničke tvrtke iz Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Učenici su na sajmu imali mogućnost primijeniti stečeno znanje pri sklapanju kupoprodajnih transakcija gdje je bilo potrebno ispunjavati odgovarajuće obrasce (narudžbenica, račun, nalog za plaćanje), komuniciranju s poslovnim partnerima koje je podrazumijevalo predstavljanje tvrtke na hrvatskom i stranom jeziku  te pri provođenju transakcija u VT Banci. Osim toga, sudjelovanjem na sajmu učenici su dobili prigodu pokazati svoju originalnost, kreativnost te umijeće komuniciranja i pregovaranja. Učenici su kroz istovremenu suradnju i druženje upoznali učenike iz ostalih škola i inozemstva. Sajam je bio natjecateljskog karaktera te su se vježbeničke tvrtke ocjenjivale u tri kategorije:

1) vizualni identitet (posjetnica, katalog, cjenik, letak i logo tvrtke),
2) uređenje štanda i komunikacija s poslovnim partnerima i
3) broj ostvarenih transakcija.

Sveukupni pobjednik Sajma bila je vježbenička tvrtka Uniwood d.o.o. iz Slovenije. Po broju ostvarenih transakcija najbolji rezultat iz naše škole ostvarila je vježbenička tvrtka Zrno d.o.o., no i ostale vježbeničke tvrtke ostvarile su dobar rezultat.

Učenici koji su predstavili našu školu na sajmu su:

4.A: Krisitna Blažeković, Korina Bogdanović, Mihael Dončević, Petra Lovrić, Helena Petreković, Dora Popilovski, Evita Štefec i Lorena Romek.
4.B: Borna Horvat, Antonio Komljenović, Petra Blažok i Korina Dutković , Kristijan Markljušaj, Silvana Lukarić, Adriana Orlović i Lucija Šomoši Marošević.
4.C: Lea Kurtanjek, Marko Bušić, Marko Štajduhar, Sven Petreković , Maja Dragašević, Monika Grgić, Helena Knežević i Sandro Jozić.
Domaćini, Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, organizirali su i domjenak za sve goste, te im se ovim putem zahvaljujem na gostoprimstvu i nadam se da će se suradnja nastaviti i nagodinu.

Nikolina Stanivuković, mag.oec.

Atmosferu sa sajma najbolje će dočarati sljedeće slike….

________________________________________________________

SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI U EKONOMSKOJ ŠKOLI POŽEGA

Vježbenička tvrtka Domino d.o.o. uz pratnju nastavnice Nikoline Stanivuković sudjelovala je na 1. Međužupanijskom sajmu vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole Požega. Tvrtku su predstavili učenici iz 3.B razreda: Silvija Franc, Borna Horvat, Tihana Ledinski i Antonio Komljenović.

Sajam se je održao 29. travnja 2016 godine u dvorani Obrtničkog doma u Požegi. Na sajmu je sudjelovalo 15 vježbeničkih tvrtki, te 3 učeničke zadruge. Sajam je bio otvoren za sve posjetitelje, te su se na sajmu predstavili i obrazovni profili Ekonomske škole Požega.

Domaćini, Ekonomska škola Požega, organizirali su i obilazak gradskih znamenitosti za sve zainteresirane goste, te im se ovim putem zahvaljujem na gostoprimstvu i nadam se da će se suradnja nastaviti i nagodinu.

Nikolina Stanivuković, mag.oec.

IMG-20160429-WA0015 IMG-20160429-WA0011 IMG-20160429-WA0005 IMG-20160429-WA0013 new

SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI U GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Vježbeničke tvrtke Zrno d.o.o. i Flora d.o.o. uz pratnju nastavnica Biljane Ilkoski, Blaženke Urh i Nikoline Stanivuković, posjetile su Sajam Vježbeničkih tvrtki u Gospodarskoj školi Varaždin.

Sajam se održao 25. Travnja 2016 godine u sportskoj dvorani Gospodarske škole. Na sajmu je sudjelovala 31 vježbenička tvrtka,  a u okviru Sajma je predstavljen ERP sustav vježbeničkih tvrtki.

Vježbenički ERP je edukativni informacijski sustav koji se koristi u nastavnom predmetu Vježbenička tvrtka za lakše savladavanje gradiva iz strukovnih sadržaja i stjecanje poduzetničkih kompetencija. Vježbenički ERP je financiran iz bespovratnih sredstava EU iz natječaja „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu sa Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom” u sklopu operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2014. kojeg provodi Europski socijalni fond.

Intencija je da se Vježbenički ERP uvede u sve strukovne škole koje provode program Vježbenička tvrtka. U nadi da će se navedeno i ostvariti, zahvaljujemo domaćinima,  Gospodarskoj školi Varaždin na gostoprimstvu.

Biljana Ilkoski, dipl.oec.

6c925600-ecdb-4eba-82ba-b927f66f3af09cfbbe63-d4f1-4367-897f-25502ef28b0e60b10147-2be7-4de1-b4c1-4c58fb54f011

20160425_123605

 20160425_110917

IX. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki

SAJAM VT 2016 029Naša je škola ove godine bila domaćin IX. Međužupanijskog sajma vježbeničkih tvrtki koji je održan 5. travnja 2016. Na sajmu su sudjelovale 32 vježbeničke tvrtke iz Bjelovara, Čakovca, Vrbovca, Požege, Daruvara, Kutine, Gline i Zagreba te Vježbenička banka Moneta d.d. Dobrodošlicu gostima zaželjeli su Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole te Nataša Vibiral, ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole, a sajam je otvorio Milan Mateković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Bjelovara. Ukupno ostvaren promet na sajmu iznosio je rekordnih 3.176.877,23 kune, a ostvareno je 527 transakcija. Poslovnu atmosferu najbolje će vam dočarati priložene fotografije…

SAJAM VT 2016 021SAJAM VT 2016 013SAJAM VT 2016 026SAJAM VT 2016 040SAJAM VT 2016 043SAJAM VT 2016 053SAJAM VT 2016 055SAJAM VT 2016 060SAJAM VT 2016 069

_________________________________________________________________________________________

Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki

09.3.2016. g . u Kutini održan je  2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki. Sudjelovalo je 30-ak vježbeničkih tvrtki , među kojima su bile i naše dvije: Korona d.o.o. i Model d.o.o.  Osim učenika koji su predstavljali svoje tvrtke na sajamu su bili i naši učenici ”promatrači”, te mentori. Između ostalog sajam je bio i natjecateljskog karaktera obzirom da je proglašena tvrtka s najvećim brojem transakcija, te tvrtka s najbolje uređenim štandom.

Učenici kao i mentori uživali su u još jednom pravom poslovnom danu.

Više detalja u Ljetopisu…

777

666555888

__________________________________________________________________________________________

Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki i studentskih poduzeća u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski

11. studenoga 2015. godine vježbeničke tvrtke Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar (TOPbiro d.o.o., Corio d.o.o., TSB d.o.o., Natura d.o.o. i Bonsai d.o.o.) i Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar posjetile su Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki i studentskih poduzeća u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, koji je organiziran  u sklopu Međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja.

Osim učenika koji su predstavljali svoje tvrtke neki učenici naše škole išli su i kao promatrači (ipak smo ih zaposlili jer je posla bilo više nego što smo predviđali), te nekolicina profesora ekonomske grupe predmeta.

Broj tvrtki koje su sudjelovale na sajmu kretao se oko tridesetak. Vježbeničke tvrtke bile su ocjenjivane u tri kategorije: vizualni identitet, broj transakcija i međusobna komunikacija.

Učenicima je ovo bio još jedan od doticaja sa stvarnim poslovanjem. Sajam je trajao od 10 – 13 sati, a nakon toga slijedila je okrijepa do proglašenja najbolje uređenog štanda, tvrtke s najvećim brojem transakcija… a najbolji su bili nagrađen prigodnim poklonima. Tvrtka Cromed d.o.o. iz Daruvara ‘pokupila’ je najveći broj priznanja.

Na sajmu smo pokazali svoje znanje i vještine, naučili nešto novo i otišli kući s lijepim sjećanjima i spremni za nove napretke.

Kristina Butorac, 4.a

321

___________________________________________________________________________________________

VIII. MEĐUŽUPANIJSKI SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI

Tradicionalno, već osmi put, 18. ožujka 2015.g.  održan je Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki. Međužupanijski sajam su organizirale Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar i Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar u zajedničkom prostoru Škole.

Ove godine je sudjelovalo 37 vježbeničkih tvrtki  iz tri županije. Našu školu se predstavljale vježbeničke tvrtke: Domino, Korona, TSB, Natura, Flora, Natura, Bonsai, Corio, Top Biro, i naravno vježbenička banka Moneta d.d. Voditelji ovih tvrtki su G. Šostarec, V. Vuković,  Saša Aušperger, B. Urh i B. Ilkoski.

Vježbeničke tvrtke su po prvi puta izlagale na profesionalnim štandovima koje je Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar nabavila i financirala iz projekta Ministarstva poduzetništva i obrta te na taj način Međužupanijski sajam „podigla“ na višu razinu.

VB Moneta je odradila ogroman posao i na zatvaranju Sajma podastrla rezime kupoprodajnih aktivnosti Sajma. Ukupan promet ostvaren na sajmu bio je 560.852,54 kune, a tvrtka sa najviše ostvarenih transakcija bila je VT Santex d.o.o.iz Srednje škole iz Ivanić Grada. Čestitamo.

Zahvaljujemo se  svim sudionicima te Vas pozivamo da nam se i dogodine pridružite na IX. Međužupanijskom sajmu u Bjelovaru.

_________________________________________________________________________________ 

Sajam vježbeničkih tvrtki u Kutini

21. siječnja 2015.g. Vježbeničke tvrtke Domino d.o.o., Flora d.o.o., Korona d.o.o., Bonsai d.o.o., Natura d.o.o., TSB d.o.o., Model d.o.o. sudjelovale su na Prvom međužupanijskom sajmu vježbeničkih tvrtki u srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini. Voditelji tvrtki su Gordana Šostarec, Viviana Vuković i Biljana Ilkoski. Sajam se održavao u sportskoj dvorani škole a sudjelovale su 32 vježbeničke tvrtke iz četiri županije. Poslovanje na sajmu podržala je i  Banka koja je pritom vršila transakcije o obavljenim kupoprodajama. Svi sudionici su vrlo predano i profesionalno odradili poslove na sajmu pa su proglašene i najuspješnije tvrtke sajma. Tvrtka sa najvećim brojem transakcija bila je Kavamazing. Nastavnici voditelji vježbeničkih tvrtki su glasovali za najljepše uređen štand na sajmu te je kao najljepše uređen štand proglašen štand tvrtke Cromed. Škola Tina Ujevića iz Kutine je dugogodišnji partner Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar te je ovaj Prvi međužupanijski sajam organiziran prema modelu našeg, već tradicionalnog Međužupanijskog sajma. Organizatorima želimo puno uspjeha u daljnjem radu i nastavak suradnje u poslovanju vježbeničkih tvrtki.

 

                                                                                                          Biljana  Ilkoski, dipl.oec

_______________________________________________________________________________________________

OD GOSPODARSKOG PRAKTIKUMA DO VJEŽBENIČKE TVRTKE

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar je u okviru projekta „Obrazovanje za poduzetništvo“ financiranog od strane Ministarstva poduzetništva i obrta, nabavila štandove za potrebe Međužupanijskog sajma vježbeničkih tvrtki koji se tradicionalno, svake školske godine održava u našoj Školi. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki naša Škola organizira u suradnji sa Komercijalnom i trgovačkom školom Bjelovar.

11. prosinca 2014.g. održana je promocija novih štandova kao i brošure pod nazivom „Od gospodarskog praktikuma do vježbeničke tvrtke“. Brošura prikazuje kronologiju razvoja i postignuća u radu vježbeničkih tvrtki od davne 1997. g. kada se rodila ideja o uvođenju predmeta vježbenička tvrtka do danas.

Brošuru je predstavio ravnatelj Škole V. Kranželić, prof. Prezentaciju brošure možete pogledati ovdje.

Učenici, zaposlenici vježbeničkih tvrtki su bili zaduženi za predstavljanje novih štandova. ovom prilikom se predstavilo jedanaest  vježbeničkih tvrtki naše Škole i dvije vježbeničke tvrtke Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. Ovu promociju su podržale i Partner tvrtke učeničkih vježbeničkih tvrtki: Zlatarna Černi partner tvrtka VT Korona, TOP o.p.z. partner tvrtka VT Flora, Galko d.o.o. partner tvrtka VT Corio, Franck d.d. partner tvrtka VT Zrnka, Kraš d.d. partner tvrtka VT Domino, Salveo j.d.o.o. partner tvrtka VT Natura, Hard Jura d.o.o. partner tvrtka VT Top Biro, Infotim d.o.o. partner tvrtka VT Escape iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

Ovom prigodom su predstavnici partner tvrtki pomogli učenicima u uređenju štandova sa originalnim i stvarnim proizvodima koji čine njihov asortiman.

I ovim putem se zahvaljujemo svim Partner tvrtkama koje podržavaju rad vježbeničkih tvrtki koje su put učenicima u stvarno životno iskustvo.

_________________________________________________________________________________________

Vježbenička banka MONETA d.d.

_________________________________________________________________________________________________________

Bilten 7. Međužupanijskog sajma vježbeničkih tvrtki, Bjelovar, 2014.

_________________________________________________________________________________________________________

VII. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki

968003_10201959109364276_302194_n21. ožujka 2014. godine je održan već tradicionalni VII. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki u Bjelovaru. Održan je u suradnji Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. Tvrtke na sajmu posluju fiktivno, dakle sve unutar njih djeluje kao u stvarnim tvrtkama – osim transakcija novca te isporuke proizvoda. Transakcije se obavljaju preko VB Moneta d.d. Na sajmu su se na taj način sklapali poslovi između pravnih i fizičkih osoba putem spomenutih sajamskih čekova (fizičke osobe) ili dodijeljenih 100.000,00 kn svakoj tvrtki za sklapanje poslova (pravne osobe).

P1020893Sajam su otvorili ravnatelji prof. Vojislav Kranželić, ravnateljica mr. Nataša Vibiral i pročelnica za obrazovanje, kulturu, sport i nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije Ana Antolović. Na sajmu je sudjelovalo 28 vježbeničkih tvrtki iz Bjelovara, Daruvara, Čakovca i Kutine; te Vježbenička banka Moneta d.d.  iz Bjelovara.P1020879

Tvrtke koje su sudjelovale su: Insula Muro-Dravana d.o.o. – Čakovec, Pinocchio d.o.o. – Čakovec, Slatki Snovi d.o.o. – Čakovec, Pinocelo d.o.o. – Čakovec, CROMED d.o.o. – Daruvar, MILDA d.o.o. – Daruvar, Korona d.o.o. – Bjelovar, Topbiro d.o.o. – Bjelovar, Domino d.o.o. – Bjelovar, Flora d.o.o. Bjelovar, Euro vita d.o.o. – Bjelovar, Zrnka d.o.o. – Bjelovar,  Bonsai d.o.o. – Bjelovar, Zrno d.o.o. – Bjelovar, Model d.o.o. – Bjelovar, Info-klik d.o.o. – Bjelovar, Das-Com d.o.o. – Bjelovar, Gutljaj d.o.o. – Bjelovar, Svijet ureda d.o.o. – Bjelovar, Escape d.o.o. – Bjelovar, Blitz d.o.o. – Bjelovar, Sport way d.o.o. – Bjelovar, KUTIVO d.o.o. – Kutina, TAPS-TRAVEL d.o.o. – Kutina, SLATKA ČAROLIJA d.o.o. – Kutina, TIN TOURS d.o.o. – Kutina, LEPTIRIĆ d.o.o. – Kutina, te VB Moneta d.d. – Bjelovar.

P1020873Na ovogodišnjem je sajma najviše transakcija obavila vježbenička tvrtka Domino d.o.o., za što je dobila pohvalu organizatora.

Detaljnije informacije o vježbeničkim tvrtkama ubuduće će se moći saznati u novom digitalnom časopisu Tvrtko, čiji je prvi broj predstavljen na sajmu. Časopis se nalazi na stranici http://tvrtkovt.wordpress.com, a namijenjen je svim učenicima i profesorima uključenima u rad vježbeničkih tvrtki, a koji žele svoja iskustva i aktivnosti koje provode tijekom godine podijeliti s drugima. Časopis  će izlaziti jednom godišnje, a njegove su urednice profesorice Vesna Pavković-Dončević, Blaženka Urh i Alica Bačeković Pavelić.P1020904

Elizabeta Markljušaj, 4. c P1020876P1020899___________________________________________________________________________________   

Domino

Flora

Top biro

Korona d.o.o.

Bilten 6. Međužupanijskog sajma vježbeničkih tvrtki

Bilten vježbeničkih tvrtki 2011.

Prezentacija vježbeničkih tvrtki

Vježbenička banka MONETA d.d.